Teater och brandstation.

28Mar07

Veckan som har gått på jobb erbjöd inget friluftsliv vilket är lite tråkigt eftersom det har varit helt underbart väder hela veckan.

Den gyllene blomman

I tisdags besökte vi biblioteket i Dalby med alla 5-åringar för att se dockteater. Pjäsen vi såg hette “Den gyllene blomman”. Pjäsen var ganska rolig (barnen skrattade mycket iaf), den handlade om häxan Frida som inte kunde trolla speciellt bra men med hjälp av barnen i publiken lyckades hon trolla fram en blomma av guld. Frida ger blomman till en “Rollfigur”, som senare visar sig vara en kille, men både jag och min kollega trodde det var en tjej. “Rollfiguren” svimmar när “den” får se blomman och talar med jätte feminin röst, “Rollfiguren” ger sedan blomman till en prinsessa (som också svimmar när hon ser blomman). Kungen tycker att blomman är en bra friarpressent så han ger sitt samtycke till bröllop.

Brandstationen

jag fick byta en tidig torsdag mot en tidig onsdag för att följa med 6-åringarna till brandstationen i Lund vilket var ett mycket trevligt besök. Vi åkte tillsammans med 6-åringarn i skolans F-klass och 6-åringarna från Södra Sandbys montessori förskola (där jag också var på intervju i vintras). Vi kom “hem” till Bokskogen, ganska sent och åt lunch lite senare än vanligt, efter lunchen hade barnen inte alls lust att gå på de sk “onsdagsutflykten” utan de ville hellre stanna hemma och jobba på sina flygplansprojekt (får bli senare bloggpost).

//Fredrik

Advertisements


No Responses Yet to “Teater och brandstation.”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: