Påsklov

06Apr07

Även på montessoriförskolor måste man ha påsklov. Påsklovsveckan har varit ganska tråkig, några barn har gjort sina modeller av segelflygplan färdiga. Tyvärr blåste det förmycket för att kunna provflyga utomhus innan barnen tog hem sina flygplan. Jag är imponerad över hur bra barnen med tanke på att de bara är 6 år har jobbat med modellerna, jag ska ta ett foto på mitt flygplan nästa vecka och lägga upp här.

Vi byggde planen i flera lager kartongpapp och avslutade med att klä vingar och kropp med ritpapper som barnen hade målat på. Det är inte alla som är färdiga så jag kommer att fortsätta att bygga modellerna under eftermiddagarna nästa vecka (eller när det nu finns tid). En cool sak hade varit att låta barnen bygga en lite större modell som de kan ha kollektivt på förskolan och flyga med utomhus när vädret tillåter. Vem vet, det blir kanske ett sommar projekt.

I onsdags var det som vanligt utflykt på eftermiddagen, det mest spännande då var att vi hittade backsippor. Någon eftermiddag måste jag stanna kvar och försöka plåta backsipporna och lite annat roligt, jag har 3-4 andra saker jag gärna vill plåta (kanske något för (N&S).

Förutom jobbat denna veckan har jag haft tid till en MöLUG-träff på Café Gustav Adolfs i Malmö. Tack vare Magnus reklamkampanj på LP så kom det folk ända från Umeå. Okej det är inte helt sant, men Uffe dök upp eftersom han ändå var nere i Malmö under påsken. Lite coolt. Det är dock lite trist att Uffe ska åka hem utan att vi har varit ute och plåtat något kul i Skåneland.

//Fredrik

Advertisements


No Responses Yet to “Påsklov”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: