Feedback

20Apr07

Sist jag skrev något om jobb var i Måndags då vi hade besök av Staffanstorps Montessori förening. Mitt natur projekt på jobbet går framåt, denna veckan har jag varit ute i skogen 3 förmiddagar och tittat på blommor med barnen. Just nu så tittar vi framför allt på fridlysta blommor.

Just nu blommar följande fridlysta blommor i skolans närområde:

  • Backsippa
  • Gulsippa
  • Gullviva
  • Blåsippa (enligt ryckte)

I dag när vi satt och fikade började en pojke fundera över hur underligt det egentligen är att det finns ett överflöd av Vitsippor, medan Gulsipporna bara är ett få tal. Han kom inte fram till något bra svar men vi pratade lite om vad som skiljde biotoperna där Vitsippa, backsippa och gulsippan åt.

Jag har en annan “Guldunge” blad barnen som jag brukar vara ute i skogen, det som gör denna tösen så speciell är att hon är väldigt naturintresserad (och kunnig). I torsdags när vi kom hem efter en utflykt hade vi tid över innan lunch. Medan de andra barnen var med på samlingarna satt denna väldigt natur intresserade flickan och jag och bläddrade i en flora, vi letade upp alla blommor vi hade hittat under förmiddagen (de blommer vi hade tittat på) och läste lite om blommorna. Jag diskuterade senare med föreståndaren på förskolan om man inte borde låta denna flickan göra ett lite större projekt. Föreståndaren som är en mycket positivt inställd kvinna, hade givetvis inga invändningar. jag funderar på att låta tösen samla och pressa en massa olika växter och “skriva” sin egen flora eller ett litet herbarium.

En annan kul sak inträffade i dag när jag satt och pratade med en mamma som skulle hämta sina barn. Mamman berättade att hennes dotter hade kommit hem och varit eld och lågor efter att ha varit ute i skogen med mig, mamman tyckte att det var så bra och trevligt att barnen fick komma ut i skogen och lära sig en massa saker om naturen. Det känns mycket positivt att får höra sådant.

//FredrikNo Responses Yet to “Feedback”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: