Opensuse 10.3

04Dec07

Jag lovade att skriva mer om Linux på Hp dv6615eo, när jag körde Opensuse 10.2 så fungerade i princip inget mer än grafikkortet (efter att ha installerat Nvidias drivisar). Nu har jag lagt in rätt version (dvs 64bit) av OpenSuse 10.3 och allt (med undantag grafikkortet) fungerade som det skulle direkt ur boxen.

Tillsammans med Opensuse 10.3 är HP dv6615eo ett bra köp, tyvärr ingår Vista (32 bits versio) och prestandarden i Vista är inte så bra som man kan förvänta sig. Det är iofs inte rätt att jämföra Opensuse 10.3 med Vista, då Vista är äldre än Opensuse. En mer “vetenskaplig” jämförelse mellan OpenSuse och Vista får vänta.

//Fredrik

Advertisements


6 Responses to “Opensuse 10.3”

 1. 1 uffenordholm

  Jag tycker visst man kan jämföra Vista med senaste version av openSuse. Hur mycket resurser har Microsoft? Hur mycket resurser har Novel? Hur lång tid har det gått sedan föregående version av repsektive OS?

 2. Fast äldre borde väl betyda mer beprövat? Jag vet inte hur mycket av Vista som består av gammal beprövad kod repektive hur mycket som är ny fin kod (med nya buggar)

  //Fredrik

 3. Hej, är lite ny på detta med Linux, men det är ju ganska kul!
  Har en äldre AMD duron 1Ghz PC med ca 600 Mbyte minne i och funderar på OpenSuse. Har provat Ubuntu men maskinen är lite slö…

  Tror du OpenSuse kommer att fungera bättre?
  Går det att kära java applk. i web läsare? (typ runescape)
  Tacksam för svar, gärna via mail!!

 4. Jag kör själv opensuse 10.3 (x86) på en liknande stationär dator utan problem (1.2 GHz duron 768 RAM), med GNOME på skrivbordet. Det som kan upplevas som tunkt är när man ska använda kontorsapplikationer (tex openoffice). Tyvärr är det så att moderna operativsystem och moderna applikationer kräver väldigt mycket av datorerna, och som nybörjare är det inte lätt att veta vad och hur man ska slima ner OS:et för att få bra pretstandard. Vill du ha snabb och lätt fönsterhanterare kan du testa Fluxbox.

  //Fredrik

 5. 5 Christer

  Jag köpte en dv6615eo för ett år sedan, ungefär. Är vansinnig över att burken är så otroligt seg som den är med Vista. Funderar starkt på att pilla in Ubuntu. Har du/ni/någon prövat köra Ubuntu på denna maskin?

 6. Jag kör MintLinux på den, håller med om att den är seg med Vista…. Fast alla datorer är sega med Vista om man är van vid Linux.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: