The Ride

25Jul08

Nu är semestern äntligen nästan slut, och man ska äntligen få komma tillbaka till jobb. Men nu går jag händelserna i förväg.

I dag tog jag och cyklen tåget upp till Helsingborg. Planen var sedan att cykla från Helsingborg till Mardal via Ängelholm, det blev inte riktigt som planerat men nära på. Inför turen hade jag invensterat en cykelkarta över norra skåne. Kartan är i skala 1:125 000 vilket är en ganska lämplig skala att cykla efter, tyvärr har kartan några brister, tex så är inte järnvägar utmärkta. Kartan är även nerlusad med förslag på “cykelleder”, dessa lederna är inte utmärkta i verkligheten, men det fins andra cykelleder i verkligheten som inte finns med på kartan. Förvirrande, mycket förvirrande. Min plan var att följa en led från Helsingborg upp till Ängelholm och sedan svänga av och köra resten fritt. Det hela började bra, jag hittade ut ur Helsingborg och hittade en cykelled som gick på rätt håll.

Efter någon kilometer hamnade jag i Allerum och konstaterade att leden jag följde inte var den leden jag trodde det var. Ingen panik, bara ca 2 km ur kurs, men jag vågade inte fortsätta att följa leden eftersom jag inte viste om den gick till Ängelholm eller Höganäs. Jag letade upp vägen där leden förväntades gå och cyklade vidare på “leden” efter några kilometer hade jag hamnat fel igen. Denna gången kom jag av mig på grund av att en korsning såg annerlunda ut på kartan och i verkligheten, nåja det blev bara en omväg på ca 2 km. Vi detta laget gav jag upp att försöka följa “leden” och började trampa fritt. När jag komfram till “Hotel Mardal” serverades det isande kall öl, en dusch, några öl till och grillade revbensspjäll. Den lille badkungen, visade att man inte måste sluta att bada bara för att man har fått pyjamas på sig under morbrors översende (hur mycket man nu kan se med en ölburk i nyllet).

Badkungen...

Dagens lärdom: Lita aldrig på turistkartor.

//Fredrik

Advertisements


No Responses Yet to “The Ride”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: