Dropkick Murphys live at Stortorget

20Aug08

I går var det dags för något vi alla har väntat på länge nämligen Dropkick Murphys att rocka loss på Stortorget mitt under Malmö festivalen. Jag är förvånad över att bandbokarna på Malmöfestivalen väljer att sattsa på ett kvalitetsband från USA, och att de dessutom väljer ett punkrock band som Dropkick Murphys och sedan väljer att låta dom spela på Stortorget. Detta är troligen ett misstag pga som uppstod på grund av att de inte läste bandbeskrivningen noga utan bara såg delen “med influenser av Irländsk folkmusik” och någon ansåg att det var något gångbart. Nu är det inte menigen att jag ska sitta här och spy galla över Malmöfestivalen.

Dropkick Murphys är ett band med stor potential, tyvärr så var ljudkvalitet på Stortorget det sämsta jag någonsin upplev. Den dåliga ljudkvaliteten sänkte bandets spelning totalt. Den enda gången de lyckades få Stortorget i gungning var under den klassiska pubvisan “Wild Rover” där de förlitade sig mer på publikens “allsångsförmåga” än på sina instrument.

Om någon säger att Dropkick Murphys spelning på Stortorget var en upplevelse eller att den var bra beror detta på olika saker.

1. De var inte där.
2. De har aldrig upplevt en bra konsert.
3. De var för fulla för att märka det kassa ljudet.

Att Dropkick Murphys är ett amerikanskt arbetarklass band (för den vita arbetarklassen) märks på både musik och texter. Jag hoppas att vi snart får chansen att se Dropkick Murphys på KB eller Mejeriet i snar fram tid. Bandet har som jag sa tidigare stor potential och de är värda att betala 3-400 at få se på en bra scen med bra ljud.

Your dreams are in danger, and “We Must Raise”
Ouer time has come we are under the gun, “It’s Do or Die”

//Fredrik

Advertisements


One Response to “Dropkick Murphys live at Stortorget”


  1. 1 En hyllning. « Fredriks blogg om allt möjligt (och lite till)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: