En efterlängtad cykelrunda

01Sep14

I slutet av semestern får man alltid lite panik och vill försöka hinna med allt man borde gjort under ledigheten. Ett “projekt” som jag länge har velat ta tag i är en cykelrunda upp mot Linderöd, Rickarum och skogarna där omkring.

Karta

Karta

I onsdags lovade SMHI att det skulle vara stabilt väder nog för att det skulle kunna bli en trevlig tur. Rundan började med 5km uppvärmning, pga att jag glömde cykelpumpen hemma. Som tur var så upptäckte jag det i Åkarp och kunde snabbt cykla hem igen. Första riktiga ettapen mellan Arlöv och S. Sandby är ganska tråkig transportsträcka.

Ett träd utanför Löberöd.

Ett träd utanför Löberöd.

Efter Flyinge är det uppförsbacke hela vägen till Löberöd och Hörby, varför hade ingen varnat mig för det? Sträckan är mycket fin och värd besväret. Efter Hörby stod valet mellan att ta “cykelbanan” till Linderöd eller att ta omvägen via Svensköp. Jag valde omvägen via Svensköp eftersom jag hade hört “cykelbanan” knappt är farbar. Sträckan består av små fina asfalterade skogsvägar, jag kan inte minnas att jag möte några bilar på Hörby – Linderöd.

Svensköp.

Svensköp.

Linderöd.

Linderöd.

Sträckan Linderöd – Rickarum är bekant även om det var några år sen jag var där senast.

Rickarum.

Rickarum.

Även sträckningen Rickarum – Höör är väldigt bekant, undrar hur många gånger man har nattvandrat de 20-25km. Jag gjorde ett snabbstopp i Häglinge för att fylla på vattenflaskorna vid kyrkan. Inne i Höör blev det lunch bestående av korv och mos på Hardys. Inte ens 110km cykling kunde få pulvermoset där att smaka bra, men jag var tvungen att äta något eftersom jag bara hade ätit en bannan sen frukosten.

När jag hade fått i mig lunchen bar det av mot Stehag, jag ville inte följa Ringsjönrunt sträckningen på stora vägen mot Stockamöllan, utan ville köra på en mindre väg vilket gjorde det lite svårt att hitta ut ut Höör. Men besväret lönade sig, den lilla vägen jag körde på är mycket finare och roligare cykelväg än den stora vägen. Även sträckan Stehag – Flyinge är en sträcka man kör på ren rutin, men det är en fin sträcka.

Mellan Stehag och Kyrkhult.

Mellan Stehag och Kyrkhult.

Utanför Flyinge.

Utanför Flyinge.

Totalt blev det en runda på 166km (plus de 6 bonus kilometerna för att hämta cykelpumpen).

Det blev inte så många blogginlägg under semestern. Efter att ha varit rekord varmt i juni blev det rekord tråkigt väder i augusti (avslutades tom med regnrekord).

Advertisements


No Responses Yet to “En efterlängtad cykelrunda”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: